Soja

Jag använder en soja som heter MRS CHENG'S. Jag använder både den japanska och kinesiska sojan i det märket. Men det står att den innehåller veteråvara, men den funkar bra för mig. Kolla in celiakiförbundets hemsida, där står det om olika soja sorter! Hoppas du fick ett bra svar på din fråga Ida!


Har inte bloggat så mycket

Nu för att jag ska blogga så mycket så möjligt så ska jag lägga upp bilder på mina måltider. Kommer även ge tips och lägga upp recept som tidigare. Ida jag såg din kommentar och lägger upp ett inlägg om det senare!


Fredags och lördags

I fredags var ju jag och Malin på The Hives som sagt, hade grymt kul! Vi köpte åkband också! Igår så åkte jag min mamma och syster och fikade med vänner och sedan blev det shopping! Igår kväll var jag på middag hos min pappas kusiner. Det var riktigt kul, vi fick god mat. Hade en riktigt rolig kväll, nu blir det frukost!


Yakiniku

Det här är en av mina absolut favorit rätter! Så jag lägger upp recept på det!

4 personer

Ca 800 g kött (t ex lövbiff eller rostbiff
6 msk soja
4 msk olja
1 msk socker
1 och en halv msk honung
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk sambal oelek

Gör så här:

Rör ihop marinaden. Strimla köttet i lång smala strimlor och låt sedan köttet ligga i marinaden i ca en timme. Stek sedan lite av köttet i taget i en stekpanna (Inklusive marinaden)

Servera med ris eller nudlar!
Sedan är det bara att äta!


Barnvakt

Sitter nu barnvakt och lite senare kommer jag lägga upp recept. Kommentera gärna vad ni tycker om bloggen, om ni har några funderingar eller frågor! Skulle vara kul att se vad ni tycker!


Onsdagsmys

Med vännerna på Gateau. Jag köpte en varm choklad och en skummmmraket!


Mikaelas yoghurtmix

En av mina underbara vänner Mikaela lärde mig ett smart mellanmåls tips för ett tag sedan.
Det är enkelt och mycket gott.
 
VaniljYoghurt
Bär
Glutenfria flingor
 
Sedan rör man ihop allting och svårare än så var det inte, enkelt och gott tips!
 
 

Bakat

När jag kom hem från skolan så kände jag för att baka. Jag bakade dock bara chokladbollar, det är ju inte så svårt men det är ju grymt gott. De flesta vet ju hur man gör men jag lägger upp recept ifall det är någon som vill ha!
 
100 gram margarin
3 msk kakao
3 dl ren havregryn
1,5 dl socker
3 msk vatten
 
 
 
 
 

Spahgetti Carbonara

Ingredienser
4 portioner
 
360 g glutenfri pasta
4 st hela ägg
1 dl vispgrädde
100 g bacon
salt
svartpeppar
150 g riven parmesan ost
 
Gör så här:
1. Börja med att skära baconen i strimlor
2. Koka upp vatten med salt i och lägg i pastan
3. Stek baconen gyllenbrun
4. Knäck äggen blandat med vispgrädden, parmesan osten och
och en nypa salt och svartpeppar
5. Häll av pastan när den är färdigkokt i pastan i stekpannan med bacon därefter häll i äggblandningen och rör om försiktigt på svag värme i ca 30 sekunder.
 
Den här maträtten älskar jag!

Glutenfria Linnéa

Hejsan jag heter Linnéa och jag har varit glutenallergiker sedan jag har varit ett år. Jag älskar att baka och laga mat och det gör jag så ofta jag kan. Jag vet själv hur jobbigt det kan vara på restauranger, i skolan eller hemma hos en kompis när man är glutenintolerant. En gång har jag fått fel bröd på en restaurang men jag såg att det inte var glutenfritt så jag vägrade att äta det, och det var ju tur det. På den här bloggen kommer jag ge tips och lägga upp recept och ska försöka lägga upp fina bilder till recepten som jag hat tagit själv. Hoppas att ni kommer tycka att det är bra, om ni har några tankar eller funderingar om något så är det bara att kommentera så svarar jag så gott jag kan.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0